Dit zijn de gezondheidsvoordelen van ochtendseks

'Een wip in de morgen is een dag zonder zorgen.' Het is een leuze die wel eens dicht bij de waarheid zou kunnen liggen, als we nieuw onderzoek mogen geloven. Daarin stellen wetenschappers dat ochtendseks gezond is voor het menselijk lichaam.
door
yannick.lequime
Leestijd 2 min.

Vaak zijn mensen te moe of hebben ze 's ochtends geen tijd voor seks. Maar professor in de medische wetenschappen Musa Yakubu van de universiteit van Ilorin geeft enkele redenen waarom ochtendseks gezond is voor het menselijke lichaam. Volgens hem zorgt seks voor een verlaging van de bloeddruk en voor een kleinere kans op een hartaanval. Hieronder nog meer voordelen van ochtendseks.

Versterking immuunsysteem

Nog volgens professor Yakubu toont een recent onderzoek aan dat seks het immuunsysteem versterkt. Ochtendseks stimuleert eveneens het antilichaam immunoglobuline A, dat je beschermt tegen indringers van buitenaf, zoals bacteriën en virussen.

Je bent gelukkiger

Seks zorgt voor de vrijlating van het feel-goodhormoon, beter bekend als oxytocine. Je voelt je hierdoor hechter met je partner en mensen ervaren voor langere tijd een gevoel van geluk. Yakubu zei ook dat een vrijpartij van zo'n 20 minuten goed is voor de verbranding van 150 calorieën.

Goed voor je huwelijk

Professor Yakubu beschouwt seks verder als het meest krachtige middel dat de mens van god kreeg om plezier en kameraadschap te ervaren. Hij stelt ook dat een huwelijk waar de man en vrouw niet kunnen genieten van seksuele gemeenschap of waar de seks niet bevredigend is, gedoemd is om te falen." Zo concludeert hij dat het goed is voor je liefdesleven om drie tot vier keer per week seks te hebben.