Dit zijn de meest Instagramwaardige plekjes in België

Millennials vinden de Instagramfactor van een bestemming steeds belangrijker. Ze trekken massaal naar de Amalfikust in Italië, naar Cappadocië in Turkije en het kasteel van Eltz in Duitsland voor de mooiste foto. Maar ook in België kom je als fervent Instagrammer aan je trekken. Niet overtuigd? Deze plekjes bewijzen het.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 3 min.

Doel, de verlaten stad

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar Doel is perfect voor de urban explorers onder ons. De leeggelopen stad is een Walhalla voor liefhebbers van street art. Toegegeven, het heeft ook wel iets morbide. Maar het geeft je Instagram een instant upgrade!

Den Bell, Antwerpen

Dit gebouw op Antwerpen-Zuid werd lange tijd gebruikt als administratief kantoor. Het stond tijdelijk leeg, maar nu dient Den Bell als zenuwcentrum voor de Antwerpse administratie. Vooral de trappenhal van het gebouw is populair op Instagram.

Reading Between the Lines, Borgloon

Deze 'kerk' is eigenlijk een installatie van het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. Vanop een afstandje heeft het veel weg van een doodnormaal kerkgebouw, maar hoe dichterbij je komt, hoe bevreemdender het wordt.

Verbeke Foundation, Kemzeke

Kan je een goede portie vervreemding wel gebruiken? Trek dan naar de Verbeke Foundation in het Oost-Vlaamse Kemzeke. Het museum huist de privéverzameling van Geert Verbeke. Je vindt er onder andere werk van Panamarenko en Luc Tuymans. Oh ja, je kan er ook slapen in een anusvormig verblijf.

Galeries Royales Saint-Hubert, Brussel

Meer op zoek naar Parijse invloeden? Op naar Brussel. De stad staat bol van de Instagramwaardige plekjes, maar de Galeries Royales Saint-Hubert is een mooi voorbeeld van Parijse sferen. Geef je ogen de kost en vergeet zeker niet om ook eens naar boven te kijken!

Koninklijke Serres, Laken

De Koninklijke Serres in Laken zijn slechts enkele weken per jaar open voor het publiek. Dat maakt deze plek natuurlijk extra speciaal en het betekent ook dat je je bezoek enigszins moet plannen. In 2019 kan je er terecht tussen 19 april en 10 mei.

Hallerbos, Halle

Dit is zowel in binnen- als buitenland een oude bekende. Elk jaar opnieuw wordt de bodem van het bos versierd door een paars tapijt van wilde hyacinten. En dat levert nu eenmaal prachtige foto's op. Let wel op waar je stapt, want door de vele bezoekers worden de bloemen langzaam maar zeker vertrappeld.

Hoge Venen

Weinig streken in België spreken zo tot de verbeelding als de Hoge Venen. Zeker met een laagje sneeuw zorgt het voor sprookjesachtige fenomenen. Doe je wandelschoenen aan, neem je fototoestel mee en verdwaal.

Dinant

Het Waalse stadje Dinant nestelt zich pittoresk op de oever van de Maas. De gekleurde huisjes hebben haast iets Scandinavisch en de weerspiegeling ervan in het water maakt het plaatje compleet.

Mooy, Antwerpen

Om af te sluiten nog even een plekje voor zij die graag alles door een roze bril zien. Deze winkel annex café is volledig gehuld in een roze jasje. Perfect als je je Instagramprofiel graag vult met snoepkleurtjes.