Drie gewonden bij schietpartij in Besançon

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij een schietpartij in de Franse stad Besançon zijn woensdagavond drie mensen gewond geraakt. Twee personen zijn er erg aan toe. Dat is vernomen van de politie. De schietpartij deed zich voor rond 19.30 uur in de wijk Planoise, toen gemaskerde mannen het vuur openden op een groep. Twee mannen van 30 en 31 jaar raakten zwaargewond. Een 14-jarige tiener liep lichte verwondingen op.

Volgens de krant L'Est Républicain gebruikten de daders "automatische wapens" en mogelijk zelfs "oorlogswapens". Ze zouden ook zelf zijn beschoten. Een politiebron bevestigde dat er werd geschoten met wapens van het "genre kalasjnikov". De politie vond nadien onder een auto nog een granaat terug, aldus de krant.

Het geweld zou drugsgerelateerd zijn. In de wijk waar de feiten plaatsvonden, komt het geregeld tot incidenten, aldus nog de politie.

bron: Belga

News

meer News

Spotlight

Ontdek waarom pizza zo verslavend is

Niemand eet ooit één stukje pizza. Wanneer je nog maar de krokante korst, zomerse kruiden en smeuïge mozzarella proeft, weet je dat je meer wilt. Dat is geen toeval: een studie van de University of Michigan, gepubliceerd in PloS One, verklaart waarom pizza o zo verslavend is.

meer Spotlight