Duiker en haai zijn onwaarschijnlijk vriendenpaar

Lang niet alle haaien zijn gevaarlijk voor de mens. De dieren hebben een slechte reputatie, maar die is niet altijd terecht. Dat bewijzen twee vrienden in de Australische wateren.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Rick Anderson is een duikinstructeur in het Australische Port Macquarie. Dankzij zijn beroep komt hij regelmatig in contact met de beestjes in de zee. Zo heeft hij zelfs een vriendschapsband opgebouwd met een haai.

Anderson heeft de onwaarschijnlijke vriendschap uit de doeken gedaan bij Buzzfeed. Blijkbaar begon het allemaal zeven jaar geleden, toen hij en een groep studenten een aantal jonge haaitjes zagen. Om aan te tonen hoe vriendelijk de roofdieren kunnen zijn, begon Anderson met eentje te spelen.

"Sindsdien komt de haai elke zomer terug naar hetzelfde gebied en benadert ze me voor een knuffel en wat gekietel. Als ik ze tegenwoordig niet meteen opmerk, tikt ze tegen mijn benen totdat mijn armen open voor een knuffel", vertelt de duikinstructeur bij Buzzfeed.

Natuurlijk wil deze vriendschap niet zeggen dat elk zeedier zin heeft in een omhelzing. "Het zijn allemaal wilde dieren en zullen het je duidelijk maken als ze geen zin hebben in contact. Bovendien is het mogelijk dat je beschermende lagen van hun huid verwijdert als je ze aanraakt", waarschuwt Anderson.