Duitse politie vindt 5.000 ecstasypillen in de vorm van Donald Trump

De Duitse politie heeft een Nederlandse vader en zoon gearresteerd die 5.000 ecstasypillen in de auto hadden liggen. De drugs hadden allemaal de vorm van het hoofd van Amerikaans president Donald Trump.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse president Donald Trump kan soms nogal verwarrend overkomen en dat heeft misschien twee Nederlanders geïnspireerd. De vader en zoon werden door de Duitse politie gearresteerd nadat er 5.000 pillen ecstasy en heel wat cash geld in hun koffer werden gevonden. Al de tabletten hadden de vorm van het gezicht van de vastgoedmagnaat.

Drugs met een duckface

Het duo werd staande gehouden op de A30 in Osnabrück. Ze legden uit dat ze op de terugweg waren van Nederland waar ze auto wilden kopen. Dat verhaal hield niet lang stand, want iets later vond de politie de drugs, die een straatwaarde hebben van 39.000 euro.

De pillen hebben aan de ene zijde het gezicht van de Amerikaanse president, met zijn typisch tuitmondje. Op de andere kant staan vijf sterren, het woord 'Trump' en daaronder 'NL' en nog een ster.

Het komt wel vaker voor dat de Duitse politie op de snelweg een grote drugsvangst doet. De route verbindt Amsterdam met Berlijn en Warschau.