Ecuador breekt wereldrecord herbebossing

door
Joris
Leestijd 1 min.

Voorbije zaterdag brak Ecuador een wereldrecord voor herbebossing. Duizenden mensen kwamen samen om 647.250 bomen van meer dan 200 boomsoorten te planten. Dat gebeurde allemaal in één dag tijd.

De Ecuadoriaanse minister van Milieu, Lorena Tapia, organiseerde een speciale dag genaamd 'National Reforestation Day' of 'Siembratón'. Met dat iniatief wil ze tonen dat Ecuador zich bezighoudt met de bescherming van de natuur. Bovendien worden burgers aangespoord om hun steentje bij te dragen aan de redding van de aarde.

De bomen werden over het hele land geplant. Zo werd meer dan 2.000 hectare land van nieuwe bomen voorzien. Het is de bedoeling dat er zo'n 20.000 hectare wordt beplant tegen 2017. Ontbossing is tussen 1990 en 2000 een groot probleem geweest in het land, want toen verdwenen bomen over een oppervlakte van 32.000 hectare. Dat is nu al bijna gehalveerd.

Turkije zou de vorige recordhouder geweest zijn. Het land kon 10.624 mensen verzamelen om zaden te planten. Dat Ecuador dat kon verbreken is een overwinning, maar de burgers willen duidelijk maken dat het niet met alle eer wil gaan lopen. "Ik zou willen dat iedereen dit record verbreekt", zegt overheidsmedewerker Ricardo Quiroga.