Een op de vijf vrouwen vindt geld belangrijker dan seks

Wat zou jij kiezen: een rijke partner of een goed seksleven? De overgrote meerderheid kiest het tweede. Toch zijn er ook heel wat mensen die meer belang hechten aan een goedgevulde portemonnee.
door
annelies.leys
Leestijd 1 min.

Datingsite Parship heeft de voorkeuren van 1.000 vrijgezellen op het gebied van liefde, seks en geld onderzocht. Uit de studie blijkt dat 83% van de singles een bevredigend seksleven belangrijker vindt dan een rijke partner. Van de vrouwen kiest echter een op vijf liever een geliefde met veel geld.

Clichés bevestigd

Het onderzoek toont ook aan dat mannen en vrouwen de clichés over zichzelf bevestigen. De meeste vrouwen blijken eerder geïnteresseerd te zijn in mannen met geld dan in heren met een mooi uiterlijk. Het andere geslacht ziet dat net andersom: minder dan 10% van de mannen heeft liever een rijke dan een mooie vrouw.

Liefde overwint

Gaat het om echte liefde en dus niet om seks of uiterlijk, dan overwint die in de meeste gevallen. Zo'n 88% van de respondenten zegt echte liefde te verkiezen boven een rijke partner.

Dat was trouwens nog niet alles: aan de singles in kwestie werd ook gevraagd of ze liever een leuke job hadden of de liefde wilden vinden. Uit de reacties blijkt dat 32% van de vrouwen kiest voor het werk.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight