Elektrische wagen vat vuur tijdens het laden in Antwerpen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een elektrische wagen van het merk Tesla is zaterdagnacht in brand gevlogen aan een laadstation in Antwerpen. Ook de laadpaal vatte vuur. Mogelijk kampte de auto met een technisch probleem. De brandweer had het vuur snel geblust. Om te vermijden dat de Tesla terug zou ontvlammen, werd de auto ondergedompeld in een container met water.

"Het duurt lang om de batterij van zo'n elektrische wagen goed te koelen. Ondervinding van ons korps en ook van andere korpsen leert ons dat de wagen volledig onderdompelen in water de meest efficiënte manier is", zegt Jasmine O van de brandweerzone Antwerpen.

Volgens de huidige procedure moet de wagen 24 uur in de container met water blijven. "Dan halen we hem eruit en kijken we met een warmtebeeldcamera of de batterij volledig gekoeld is. Is dat niet geval, dan gaat de auto terug het water in. Bij vorige branden duurde het soms wel drie dagen tot een week vooraleer de batterij volledig gekoeld was."

bron: Belga

News

meer News

Spotlight

Ontdek waarom pizza zo verslavend is

Niemand eet ooit één stukje pizza. Wanneer je nog maar de krokante korst, zomerse kruiden en smeuïge mozzarella proeft, weet je dat je meer wilt. Dat is geen toeval: een studie van de University of Michigan, gepubliceerd in PloS One, verklaart waarom pizza o zo verslavend is.

meer Spotlight