Elise Mertens valt uit top 20, Osaka nieuwe nummer 1

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens zakt van de 14e naar de 21e plaats op de vandaag gepubliceerde nieuwe WTA-ranking. Mertens stuntte vorig jaar met een halve finale op de Australian Open. In Melbourne botste de Limburgse deze keer in ronde drie (zestiende finales) op de Amerikaanse Madison Keys. Ze verliest zo 650 punten en komt op een totaal van 2.335.

Helemaal bovenaan het WTA-klassement wordt de Roemeense Simona Halep onttroond door de 21-jarige Japanse Naomi Osaka, die na de US Open ook de Australian Open wist te winnen. Verliezend finaliste Petra Kvitova is tweede, de Tsjechische boekte vier plaatsen winst. Halep, die in Melbourne in de achtste finales sneuvelde tegen Serena Williams, vervolledigt de top drie. De Amerikaanse Sloane Stephens is vierde. De Tsjechische Karolina Pliskova, halvefinaliste down-under, staat op de vijfde plaats.

Caroline Wozniacki slaagde er niet in haar titel met succes te verdedigen op de Australian Open. De Deense, die eruit ging in de zestiende finales, tuimelt van de derde naar de negende plaats. Danielle Collins klimt na haar stek in de halve finales twaalf plaatsen, de Amerikaanse is nu nummer 23.

Alison Van Uytvanck blijft 52e en is de Belgische nummer twee, nadat Kirsten Flipkens (55e) vijf plaatsen moest prijsgeven. Yanina Wickmayer staat op de 136e plaats (-10). Ysaline Bonaventure stijgt elf plaatsen naar de 148e stek. Ze stond in Melbourne voor de eerste keer op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi en sneuvelde in de eerste ronde.

bron: Belga