Film Fest Gent opent met "Girl" van Lukas Dhont

door
Belga
Leestijd 1 min.

De 45ste editie van het Film Fest Gent zal dit jaar openen met "Girl", het Belgisch langspeeldebuut van Lukas Dhont. De 26-jarige Gentse regisseur won dit weekend met het drama de prestigieuze Caméra d'Or op het filmfestival van Cannes. Zijn film gaat in première op het Gentse filmfestival. "Wat we nu meemaken met 'Girl' overtreft mijn stoutste dromen", zegt Dhont, die in 2014 op Film Fest Gent ook al bekroond werd met de prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm. "Cannes mag dan wel het grootste festival zijn, maar Gent is het festival dat mij het meest aan het hart ligt. Mijn film hier in première laten gaan, is fantastisch", klinkt het.

"Girl" is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal en gaat over Lara, een 15-jarig meisje dat niets liever wil dan ballerina worden. Om die droom waar te maken, is discipline nodig, maar de uitdaging wordt nog groter doordat Lara geboren is in het lichaam van een jongen. "Lukas Dhont toont in een pracht van een speelfilmdebuut de dromen en verlangens van een meisje gevangen in een jongenslichaam", zegt artistiek directeur van het filmfestival Patrick Duynslaegher.

Het 45ste Film Fest Gent loopt van 9 tot en met 19 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, Capitole en KASKcinema.

bron: Belga