Frontman Pearl Jam legt optreden stil om vrouw te redden

Rocker Eddie Vedder heeft punten gescoord. Opvallend: de frontman van Pearl Jam deed dat niet zozeer met zijn muziek, maar wel door zich te profileren als beschermengel van zijn fans. Hij legde zijn optreden stil om een agressieve concertganger te laten buitengooien.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

De man in kwestie had zich agressief gedragen tegenover een vrouw in het publiek. Middenin het nummer 'Lukin' deed Vedder zijn band daarom ophouden. "Hey, hey mister", klonk het streng. "Ja jij daar, haal je vinger uit die vrouw haar gezicht."

Blijkbaar was de dader in een discussie verwikkeld met een ander koppel, waarbij hij agressief werd naar de vrouw toe. "Alle vingers wijzen naar jou, mister", aldus nog Vedder, waarna hij de fan liet buitenzetten en bij de vrouw informeerde of alles oké met haar was.

Het publiek juichte toen veiligheidsagenten de agressieveling escorteerden, onder ludiek gewuif van Vedder. Die gaf het koppel nog een compliment. "Dat is een goede man, die zijn vrouw zo verdedigt. Al kon ze duidelijk best voor zichzelf zorgen."

Foto: AFP / Getty

Video: YouTube