Geen ochtendmens? Deze tips helpen je om uit bed te komen

Ben je absoluut geen vroege vogel en kun je pas functioneren na enkele koppen koffie? Dankzij deze tips kom je 's ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
door
heleen.savels
Leestijd 1 min.

Kruip op tijd in je bed

Niet om nog uren Netflix te kijken, maar om te slapen. Het lijkt simpel, maar dat is het niet altijd. Avondmensen hebben een ander ritme dan ochtendmensen en zijn 's avonds nog niet moe. Volgens slaapexperts kan je je ritme wel aanpassen. Probeer elke avond op hetzelfde uur naar bed te gaan. Na een tijdje wordt je lichaam het nieuwe ritme gewoon.

Stop met snoozen

Onderzoek heeft aangetoond dat snoozen slecht is voor je hersenen en het je nog meer vermoeit. Het is dus beter om je wekker zo laat mogelijk te zetten. Op die manier kun je langer slapen en moet je daarna direct opstaan.

Zorg voor een fles water naast je bed

Tijdens je slaap droogt je lichaam uit. Hierdoor kun je je 's morgens wat futloos voelen. Neem daarom een paar flinke slokken water voor je opstaat. Zo krijg je meteen een energieboost. Of toch een kleintje.

Sla het ontbijt niet over

Het ontbijt wordt niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Met een stevig ontbijt doet je lichaam nieuwe energie op. Je kunt dus beter een kwartier vroeger opstaan dan met een lege maag de deur uit te gaan.