Gilles: de fanatieke mol is ontmaskerd

door
Charlotte
Leestijd 1 min.

Na acht weken kennen we eindelijk de saboteur die heel Vlaanderen in de ban hield. Niet Hanne, niet Cathy, maar tegen alle verwachtingen in is Gilles de mol van het vierde seizoen. Cathy kon hem ontmaskeren en gaat met de prijzenpot van 30.790 euro lopen.

Wekenlang werd druk gespeculeerd over wie nu precies De Mol is. Mogelijke tips werden stevig onder de loep genomen, potentiële sabotages werden geanalyseerd. Zowel aan de keukentafel, als aan de koffiemachine, maar vooral op sociale media was De Mol gespreksonderwerp nummer één. Wekenlang heeft Gilles Van Bouwel televisiekijkend Vlaanderen voor de gek gehouden. Ook in de poll op metrotime.be was de speelse en ietwat naïeve Hanne bij de meerderheid dé hoofdverdachte.

De 27-jarige brand manager is met glans geslaagd in zijn opzet, want van de prijzenpot van 100.000 euro die op het spel stond hebben de mollenjagers nauwelijks een derde bij elkaar kunnen sprokkelen. Na twintig dagen stond de eindbalans op 30.790 euro. Hoewel Cathy de eerste afleveringen verdachte nummer één was, is ze als uiteindelijke winnaar uit de bus gekomen. Hanne grijpt net naast de winst, waarmee de ‘huisvrouw met een kuisvrouw' naar huis gaat.

Hoewel we pas volgende week te zien krijgen hoe en waar Gilles de proeven gesaboteerd heeft, is in aflevering 8 duidelijk een mollenstreek te spotten. Bij de allerlaatste opdracht krijgen de kandidaten de opdracht om door middel van een videobril zo veel mogelijk kokers te bemachtigen. De andere kandidaat moet door middel van een camera hem of haar begeleiden. Ze krijgen dus enkel het beeld te zien dat de andere kandidaat filmt met een camera. In elke koker zit geld om aan de prijzenpot toe te voegen, maar belangrijk is dat ze de overkant bereiken binnen de vier minuten. Hanne en Gilles brengen samen 1.400 euro in het laatje. Enkel bij Cathy loopt de proef minder vlot. Niet toevallig is Gilles haar ‘begeleider' en grijpt zij telkens naast de kokers. Ze haalt zelfs de uitgang niet, waardoor de enige geldkoker die ze heeft kunnen bemachtigen, niet meetelt. Een duidelijke mollenstreek dus.

Wanneer we de eerste aflevering voor de geest halen en Gilles binnen een bepaalde tijd een traantje moet laten, maar daarin niet slaagt, roept dit heel wat vragen op. Ook bij de lijdensweg van Jezus die de groep moet samenstellen, stelt Gilles voor om het kapelletje binnen te gaan en de opdracht op te lossen. Hij verwisselt twee beelden, waardoor de opdracht mislukt. Daarnaast is het opvallend dat bij de voorstelling van de kandidaten motor- en paardrijden als een zwakte bij Gilles wordt gezet. Tijdens aflevering 7 stelt Gilles echter zelf voor om paard te rijden in plaats van vogels te spotten... Volgende week krijgen we in aflevering 9 te zien hoe Gilles het spel gesaboteerd heeft.

 

Foto's VIER

News

meer News