GP van Québec - Michael Matthews dankt zege aan PlayStation

door
Belga
Leestijd 2 min.

Met zijn tweede overwinning op rij in de Canadese Grote Prijs van Québec deed de Australiër Michael Matthews (Team Sunweb) vrijdag een flinke slok vertrouwen op voor het WK in Yorkshire. Al liet hij achteraf ook ruimte voor zelfkritiek en voor het prijzen van de racegames op zijn PlayStation. Matthews was niet mee toen Julian Alaphilippe diep in de finale een kopgroep van vijf deed ontstaan. "Ik maakte een grote fout aan de voet van de klim. Ik zat er niet op de juiste plaats. Toen de favorieten aanvielen, zat ik niet goed gepositioneerd om te kunnen reageren. En daar ben ik echt boos om. Dat was een grote fout", was Matthews hard voor zichzelf.

Maar winnen deed hij toch nog omdat de achtervolgende groep net voor de streep bij de koplopers kwam, en Matthews zich de snelste toonde in de sprint. "Ik weet niet hoe dat me nog is gelukt. Ik zat te vloeken op mezelf omdat ik niet mee was voorin, maar gelukkig begonnen ze naar elkaar te kijken in de laatste rechte lijn en kon ik toch nog mee sprinten voor de overwinning. En ik had nog goede benen."

Na afloop gaf Matthews trouwens nog een reden waarom hij zo kalm kon blijven in de laatste aanloop naar de sprint: de videogames van zijn PlayStation. "Ik speelde er de laatste dagen vaak op. Racegames. Veel Gran Turismo. Het voelde vandaag als een slow motion, en dat is een goed teken. Ik ging gewoon aan. Als ik te vaak nadenk in een sprint, maak ik fouten. PlayStation spelen hielp me zeker de ruimtes te zien in het peloton en mijn sprint goed te timen. Geen grap."

Matthews wordt binnen twee weken een van de renners om in de gaten te houden in het Britse Yorkshire. "Deze zege is een ongelooflijke boost voor het WK, na een niet zo goed seizoen. De beste renners koersten hier mee. Het is leuk dat ik de Australiërs zo kan bewijzen dat ik klaar ben om voor hen te strijden in Yorkshire."

bron: Belga