Gratis WiFi op tram en bus staat voor uitbreiding

Sinds De Lijn gratis WiFi aanbiedt op sommige trams en bussen, hebben al ruim 21.000 unieke gebruikers zich geregistreerd. Daarbij maken meer dan 1.300 reizigers er dagelijks gebruik van. Deze zomer zijn de kusttrams aan de beurt.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

De Lijn rijdt sinds het najaar van 2014 al met een aantal voertuigen dat uitgerust is met draadloos internet. Zo beschikken 90 trams in Antwerpen en Gent over gratis WiFi en 67 bussen in Leuven, Turnhout, Hasselt, Genk, Mechelen en Aalst. Nog deze zomer volgt ook een gratis aanbod op de kusttram.

Om gebruik te maken van de gratis WiFi op tram en bus, moeten reizigers zich eerst registreren op LijnNet, waarna ze maandelijks 250MB kunnen verbruiken. De Lijn onderzoekt momenteel of abonnees over meer megabytes zouden kunnen beschikken.

Sinds de openbare vervoersmaatschappij gratis WiFi aanbiedt, hebben al meer dan 21.000 unieke reizigers zich geregistreerd en gebruiken meer dan 1.300 reizigers het dagelijks. Dat blijkt uit cijfers die Metro kon inkijken, na een vraag van Vlaams parlementslid Dirk de Kort (CD&V) aan minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

Voor het einde van 2015 verwacht De Lijn een totaal van 120.000 geregistreerde gebruikers. «Het aanbieden van gratis WiFi is noodzakelijk om het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken», besluit de Kort. (ma)