Herman De Landtsheer stapt op als videoanalist

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een maand voor de start van het WK in Rusland zitten de Rode Duivels zonder videoanalist. Herman De Landtsheer stapt na acht jaar op bij de nationale ploeg. Er werd geen overeenkomst gevonden, schreef De Landtsheer gisterenavond op Facebook en werd vandaag door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bevestigd. De 59-jarige De Landtsheer was sinds 2010 videoanalist van de Rode Duivels, maar zet nu dus een punt achter zijn carrière bij de nationale ploeg.

"Er werd geen overeenkomst gevonden", schreef hij op zijn Facebookpagina. "Dit is ongetwijfeld de moeilijkste beslissing uit mijn leven. Het is niet met trots dat ik dit nieuws breng. Ik ga niet mee naar Rusland als videoanalist. Dat is een persoonlijke beslissing nadat er geen overeenkomst gevonden werd met de KBVB."

"Het toetje op dit seizoen zal ontbreken, maar ik kijk al uit naar een nieuwe uitdaging volgend seizoen. Tijdens het WK zal ik dus gewoon vanop afstand supporteren", besluit de Landtsheer, die eerder actief was bij onder meer AA Gent, Lokeren en Club Brugge.

De KBVB bevestigde het nieuws vandaag. "Er is geen overeenkomst gevonden. Ik weet niet of er daadwerkelijk een vervanger komt", reageerde Stefan Van Loock bij Belga.

bron: Belga