Hier knappen we op af bij een date

Het slagen van een date hangt - jammer genoeg - niet alleen af van je ultrasympathieke karakter. Wetenschappers hebben ontdekt dat er een aantal zaken zijn die gegarandeerd leiden tot een genadeloze afwijzing. 
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Wetenschappers van vijf universiteiten hebben onderzocht wat de grootste afknappers zijn bij mannen en vrouwen. Ze baseerden zich op 6 studies bij meer dan 6.500 personen. Over het algemeen blijkt dat vrouwen meer struikelblokken hebben dan mannen. Mannen nemen ook sneller de benen als hun potentiële partner een laag libido heeft, terwijl vrouwen de neiging hebben om mannen zonder gevoel voor humor af te wijzen. Toch vertonen de twee seksen ook gelijkenissen en konden de onderzoekers zeven eigenschappen achterhalen die een beginnende romance onmiddellijk stop zetten.

1. Geen aantrekkingskracht

Mensen lijken te gruwelen van een slechte hygiëne en dito outfit. Wie een date in het vooruitzicht heeft, ziet er dus maar beter paasbest uit.

2. Een ongezonde levensstijl

Je moet heus niet de gezondste maaltijd op de menukaart kiezen, maar je volproppen met een vettige hamburger en aan de lopende band bier drinken is niet bepaald verleidelijk.

3. Onsympathieke karaktertrekken

Niemand is perfect, maar het is geen slim idee om je mindere kantjes op tafel te leggen. Lui of onbeschoft gedrag vertonen is alles behalve een charmante troef.

4. Een andere religieuze overtuiging

Discussies over je geloof kan je ook beter vermijden.

5. Een lage sociale status

Je moet geen CEO zijn van een gerenommeerd bedrijf, maar als je geen vrienden hebt, werk zoekt en als zelfs je moeder niets positief over jou weet te vertellen, zal je geen verpletterende indruk maken.

6. Andere kijk op seks

Als jij iemand bent die meerdere keren per dag tussen de lakens wilt duiken, maar je partner is voldaan met een vrijpartij per week, zal je nooit een perfecte match vormen.

7. Andere relatiedoelen

Ook hier kom je voor hetzelfde dilemma te staan: als je partner wil settelen en jij wil nog jaren onafhankelijk de wereld ontdekken, zal jullie relatie stranden nog voor die goed en wel begonnen is.