Honden knetterstoned door drollen van Amsterdamse junkies

Dierenartsen in Amsterdam zitten met de handen in het haar. Ze hebben steeds vaker te maken met honden die stoned zijn. De viervoeters zouden uitwerpselen van junkies eten en vervolgens high geraken. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Per jaar krijgen de dierenartsen met tientallen trippende honden af te rekenen, zeker in de zomer. Vooral dierenartsen in de buurt van het Vondelpark en van methadonvertrekposten van de GGK zien vaak gedrogeerde honden. Meestal krijgen de dieren een antidotum tegen methadon of heroïne en moeten ze hun roes uitslapen. "Dan zijn ze er snel overheen", zegt Sebastiaan Peters van Dierenkliniek Westerpak tegen de krant Het Parool.

"Ze was aan het trippen, met enorm grote pupillen. Ze was helemaal out en kon niks meer", getuigt een Amsterdams baasje Henny de Jonge. Ze bracht haar parmantige blonde petit-basset onmiddellijk naar de spoedkliniek. "Daar heeft ze de hele nacht aan een infuus gelegen."

Ondanks dat er heel wat openbare toiletten in de hoofdstad staan en een grote boodschap in het openbaar doen verboden is, doen heel wat drugsverslaafden hun behoefte op straat. Of de honden lijden of net genieten van de drugs kan Peters niet zeggen. "Het is mogelijk dat de dieren licht gaan trippen, maar meestal gaan ze gewoonweg out door de hoeveelheid drugs."