IJslandse zet alles op alles om verloren reisfoto's terug te bezorgen aan Belgisch koppel

Er is niets zo vervelend als na een prachtige reis terug thuiskomen en beseffen dat je al je foto's kwijt bent. Het overkwam het Belgische koppel Kathelijne en Joris, maar dankzij het doorzettingsvermogen van een IJslandse vrouw krijgen ze alle plaatjes terug. 
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Een jaar geleden maakten Kathelijne en Joris samen met twee vrienden een droomreis naar IJsland, maar die kreeg achteraf een bittere nasmaak. Het koppel was het geheugenkaartje met alle foto's verloren. Samen met enkele stewards zochten ze nog naar het kleinood, maar tevergeefs.

Het was uiteindelijk de IJslandse Ingveldur Ásdís Sigurðardóttir die het kaartje vond. Omdat ze bij de technische dienst van Iceland Air werkt, moet ze af en toe de stoelen van het vliegtuig controleren. Tijdens zo'n check-up viel het geheugenkaartje plots in haar handen.

Zware zoektocht

Toen ze het later thuis beter bekeek, merkte ze dat er maar liefst 1.000 foto's op stonden. Omdat de vrouw het zo zonde vond dat de vakantiegangers hun mooie herinneren kwijt waren, besloot ze een heuse zoektocht op touw te zetten. Het heeft maanden geduurd en heel wat bloed, zweet en tranen gekost, maar via de hulp van sociale media en verschillende mensen heeft ze uiteindelijk de rechtmatige eigenaars kunnen contacteren.

Huwelijkscadeau

"Het is verbluffend, de kracht van Facebook. Wij hadden nooit gedacht dat we die foto's ooit nog zouden terugzien en nu zijn ze met de post naar ons onderweg!", vertelth Kathelijne dolenthousiast aan Het Nieuwsblad. "Het is ontzettend fijn om binnenkort terug visuele herinneringen te hebben aan onze droomreis door IJsland."

"Ze heeft haar oproep trouwens op onze trouwdag geplaatst. We krijgen dus nog een erg orgineel en onverwacht huwelijkscadeau!", besluit ze al lachend.