Intelligente mensen hebben deze slechte gewoonten gemeenschappelijk

Ga jij steevast laat naar bed? Krijg je constant het verwijt dat je bureau een grote chaos is? En sta je bekend om je arsenaal aan scheldwoorden? Dan is de kans groot dat je best intelligent bent. Wetenschappers hebben deze eigenschappen namelijk gelinkt aan je IQ. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Nachtbrakers

Eerder schreven we al over een studie die gepubliceerd werd in het wetenschappelijke vakblad Psychology Today. Psychologen ontdekten dat notoire avondmensen vaker intelligenter zijn. Onderzoekers van de universiteit van Madrid bevestigen deze conclusie: als kinderen zullen vroege vogels beter presteren, maar later worden ze voorbijgestreefd door mensen die 's nachts net actiever zijn.

Georganiseerde chaos

Al van jongs af aan word je geleerd dat opruimen belangrijk is, dat je je bed netjes moet opmaken en je kledij niet mag laten rondslingeren. Maar een chaotische kamer of een bureau bedolven onder stapels papier kan ook voordelen hebben, zo beweren wetenschappers van de universiteit van Minnesota. Rommelige mensen zouden net intelligenter en creatiever zijn. De Amerikaanse bollebozen redeneren dat je geen zin hebt om op te ruimen, omdat je hersenen vaak met andere dingen bezig zijn.

Vloeken

Vloeken wordt met heel wat eigenschappen geassocieerd, maar niet met intelligentie. Volgens onderzoekers van het Marist College and the Massachusetts College of Liberal Arts moeten we die mening toch herzien. Zo zouden mensen die veel durven schelden, niet alleen een kleurrijker taalgebruik hebben, maar ook beter scoren op IQ-testen.

 

Foto Flickr / 2il org