Je volledige winkel op een fiets

Dries Van Gils (39)
door
marketing
Leestijd 1 min.

fietst bijna vier jaar rond als Tuub, de fietsende fietsenmaker in het Gentse. Vorig jaar gaf hij zijn job als leraar op. Sindsdien combineert hij zijn eigen fietsenwinkel, met een halftijdse mobiele hersteldienst. Wat heeft hij altijd bij voor zijn fietsherstellingen aan huis?

Bakfiets

“Mijn Bullitt-bakfiets met zelfontworpen materiaalbak is onmisbaar voor mijn fietsherstellingen aan huis. Hij is betrouwbaar, sterk en licht van zichzelf. Samen wegen we ongeveer 180?kg. Ik rij er 30 tot 40?km per dag mee, gemiddeld aan 15?km per uur.”

Werkstand

“Je moet een fiets kunnen ophangen om eraan te werken. Deze werkstand heeft bijzondere eigenschappen. Hij is licht, sterk en kan opgevouwen worden. Ideaal omdat ik beperkt ben in plaats en gewicht.”

Tube met vet

“Een fiets is een technisch wonder met zoveel bewegende onderdelen. Olie en vet zijn cruciaal voor vaste en draaiende onderdelen.”

Babyluiers

“Ik heb een partij oude herbruikbare luiers van vrienden gekregen. Ze zijn zo vaak gewassen dat ze de billetjes niet meer droog houden. Voor mij zijn het geweldige vodden, met een interessante textuur.”

Kettingslijtagemeter

“De kettingslijtagemeter haal ik altijd boven bij klanten. Hiermee meet ik hoe hard hun ketting versleten is. De ketting vervangen, aanpassen of smeren en de fiets rijdt weer soepel.”