Jongen die niet op klasfoto mocht, wordt H&M-model

Een elfjarige autistische jongen uit Groot Brittannië die niet op de klasfoto mocht vanwege zijn woedeaanvallen is professioneel model geworden. Alfie Aldridge is al verschenen op advertentieposters van H&M, River Island en Land Rover.
door
Janne
Leestijd 2 min.

Zijn nieuwe job bevalt hem uitstekend en hij krijgt zijn gedragsproblemen steeds beter onder controle. Dit is wel anders geweest: in het verleden werd hij uitgesloten van alle schoolactiviteiten zoals toneelstukken en schoolfoto's.

Schuchtere jongen

Toen hij werd onderzocht door een specialist, bleek dat Alfie autisme had. Zijn vader Gary had er veel moeite mee om hem te doen spelen met andere kinderen. Hij zag de toekomst daarnaast erg somber in. Dit veranderde toen een vriend van de familie vond dat Alfie een goed fotomodel zou zijn. Hij werd gescout door Zebedee Management, een modellenbureau dat gespecialiseerd is in werken met kinderen met een beperking. En de rest is geschiedenis.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Alfie Aldridge (@alfie07_a) le

Zijn vader vertelt aan de Britse Metro dat hij erg trots is. "Ik hoop dat het verhaal van mijn zoon andere kinderen met een stoornis helpt in te zien dat niemand je dromen in de weg staat. Sinds hij met zijn modellenwerk begon, is mijn zoon helemaal opgefleurd. Het lijkt een totaal andere jongen en hij lijkt geboren voor dit werk. Hij is veranderd van iemand die altijd boos was in iemand met zelfvertrouwen en klasse."

Topmodel

foto River Island

Alfie zelf is ook erg blij met zijn nieuwe bijbaan. In december zal hij zijn debuut maken op de catwalk. De toekomst ziet hij hoopvol in. Hij wil een topmodel worden en beroemd worden. Zijn woedeproblemen zijn inmiddels verleden tijd. En hoewel hij het nog steeds moeilijk vindt om contact te maken met andere kinderen, gaat ook dit steeds een beetje beter.

Bron: Metro Nederland