Kanye West bejubelt Donald Trump in nieuw nummer

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Amerikaanse muzikant Kanye West heeft een nieuw nummer uitgebracht waarin hij het wijdverspreide idee bekritiseert dat Afro-Amerikanen Democraten moeten zijn, en waarin hij de Amerikaanse president Donald Trump verdedigt. In het nummer "Ye vs The People", dat vrijdag uitkwam, rapt West een conversatie met rapper en Trump-criticus T.I. over politieke keuzes en de situatie waarin zwarte Amerikanen zich bevinden. West verwijst naar de "Make America Great Again"-campagneslogan van Trump, en hoe het logo dragen, toont dat "we allemaal gelijk zijn". En hij stelt dat het idee dat "alle zwarten Democraten moeten zijn", een van de zaken is die mislopen in het land. In het gesprek stelt T.I. Kanye's steun voor een kerel die "grof en ongevoelig lijkt" in vraag, terwijl West uitlegt hoe hij zich verplicht voelt "om mensen nieuwe ideeën te tonen".

West is een van de weinige mainstream artiesten die openlijk hun steun voor Donald Trump uitdrukken. Hij stuurt de ideeën van de rechts-populistische president naar eigen zeggen in een nieuwe richting door er empathie, zorgzaamheid, liefde en affectie aan toe te voegen.

Woensdag postte West ook al een foto van een "Make America Great Again"-baseballpet met Trumps handtekening op Twitter, nadat hij al een reeks tweets de wereld instuurde over "onafhankelijke meningen" en zijn "broeder" Donald Trump. "Je moet niet akkoord zijn met Trump, maar de menigte kan er niet voor zorgen dat ik niet van hem houd", klonk het ook.

Trump reageerde op de tweets door West te bedanken voor zijn steun: "Bedankt Kanye, zeer cool!".

bron: Belga