Laura Tesoro stoot door naar finale van Eurovisiesongfestival

Laura Tesoro heeft zich donderdagavond in de Zweedse hoofdstad Stockholm geplaatst voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Ze haalde het voor ons land met haar nummer ‘'What's The Pressure' in de tweede halve finale, samen met Letland, Georgië, Bulgarije, Australië, Oekraïne, Servië, Polen, Israël en Litouwen. Zaterdag vindt de finale plaats.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

Het was nagelbijten gisteren in Stockholm. De 19-jarige Laura uit Antwerpen kwam als laatste aan de beurt en kreeg ook als laatste van alle kandidaten te horen dat ze doorstootte naar de finale. Bij het horen van het goede nieuws sprong ze, samen met de rest van de Belgische delegatie, een gat in de lucht. "Ik dacht een minuut lang: "Neen, het is gedaan, het is voorbij",” zegt een dolgelukkige Laura. "Ik ben op de zetel gaan staan en ben er drie keer afgevallen. Maar ik ben er telkens weer op gaan staan. Ik ben erg blij. Het optreden was bangelijk. Onbeschrijfelijk."

Onze Belgische inzending mag zaterdag de spits afbijten tijdens de finale. Dat heeft de organisatie van de muziekwedstrijd bekendgemaakt op haar website. Armenië komst als 26ste en laatste aan de beurt.

Het festival werd vorig jaar gewonnen door de Zweed Mans Zelmerlöw, België eindigde met Loïc Nottet op de vierde plaats. Het is dit jaar exact dertig jaar geleden dat Sandra Kim voor België het Eurovisiesongfestival won.

Foto AFP / J. Nackstrand

News

meer News

Spotlight

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

meer Spotlight