LIFEHACK. Deze yoghurt haal je het best in huis

Anno 2017 staat het zuivelschap in de supermarkt bomvol verschillende soorten yoghurt. Van Griekse yoghurt tot de plantaardige variant van soja, kokos, rijst of amandelen: wat is nu de meest gezonde keuze? 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Yoghurt is niet alleen een eiwitbommetje, het bevat vaak ook goede vetten en bacteriën die helpen de spijsvertering. Dat maakt dat de romige, witte lekkernij eigenlijk het ideale tussendoortje is. Maar welke yoghurt haal je nu eigenlijk het best in huis?

Als we de Amerikaanse voedingsdeskundige Alissa Rumsey mogen geloven, laat je de zuivelvrije soorten best in de rekken liggen. "De plantaardige producten bevatten minder honger-onderdrukkende proteïne", legt ze uit aan Time. "Yoghurt van soja is ook vaak dunner dan de gewone yoghurt. Om het een romerige smaak te geven, wordt er vaak suiker aan toegevoegd."

Dikke textuur

Griekse yoghurt en skyr, de IJslandse variant, zijn volgens Rumsey de beste keuze omdat ze de meeste eiwitten bevatten. Bovendien hebben ze alletwee een dikke, smakelijke textuur, waardoor er geen suiker of iets anders aan toegevoegd moet worden.

Tot slot raadt de voedingexpert nog aan om geen yoghurt met fruit te kopen, want die zit vol met suiker. Als je graag wat appel, banaan of rode vruchten bij je yoghurt eet, voeg je het best zelf toe.