Man loopt 450 km van huis weg na echtelijke ruzie, krijgt boete op de koop toe

door
aaron.verbrugghe
Leestijd 2 min.

We maken allemaal wel eens ruzie met onze 'significant other'. Om escalatie te voorkomen, is het soms handig even af te koelen. Zo ook een 48-jarige Italiaan nadat hij en zijn vrouw ruzie hadden gemaakt. Hij ging een stukje wandelen, maar dat ‘stukje' was uiteindelijk 450 kilometer. En omdat hij met die wandeling ook de lockdownregels overtrad, kreeg hij een boete.

In Italië, waar het verhaal massaal werd gedeeld, kreeg de man de bijnaam ‘Forrest Gump'. Tom Hanks speelt in de gelijknamige film een man die honderden kilometers door de Verenigde Staten loopt.

 

Italian man walks 450km after lockdown row with wife https://t.co/V0fs7W467N

— BBC News (World) (@BBCWorld) December 7, 2020

Week van huis

‘Even' afkoelen ontaarde in maar liefst een week van huis weg zijn. Hij zwierf na een tijd doelloos rond op straat, dus de politie pikte hem op. Dat was zo rond 2 uur 's nachts. Maar in Italië geld een avondklok, dus buiten zijn om twee uur 's nachts is niet de bedoeling. Dus kreeg de man er ook nog een boete bij, van maar liefst 400 euro.

"Wat moe"

Tegen de agenten die hem beboetten, vertelde de man dat hij die honderden kilometers helemaal te voet had afgelegd. Dat komt neer op ongeveer zestig kilometer per dag. De man zei dat hij alleen „wat moe” was. "Onderweg kreeg ik eten en drinken aangeboden van mensen die ik tegenkwam."

De man was als vermist opgegeven door zijn vrouw, bleek toen de politie zijn identiteit checkte. Zijn vrouw is hem toen komen ophalen. Waar de ruzie over ging, is niet duidelijk. En of de coronaboete olie op het vuur gooide, werd ook niet bekendgemaakt.