Man zoekt nieuw lief via flessenpost, maar deze reactie had hij nooit verwacht

Nadat de Brit Craig Sullivan zijn vrouw had verloren aan kanker, besloot hij op zoek te gaan naar een nieuwe liefde. Hij vond er niets beter op dan 2.000 flessen met handgeschreven briefjes in de zee te gooien. Uiteindelijk kreeg de romanticus een antwoord, maar dat was niet wat hij verwacht had. 
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Anderhalf jaar geleden verloor Sullivan zijn vrouw. Ondertussen vond hij de tijd rijp om op zoek te gaan naar iemand nieuw om zijn leven mee te delen. Zich inschrijven op een datingsite of -app als Tinder zag de man niet meteen zitten. Geïnspireerd door het liedje 'Message in a Bottle' van The Police, besloot hij zijn toevlucht te zoeken tot flessenpost.

My summer project - a message in a bottle, two and a half thousand of them! More to come shortly - starts on the 21st #messageinabottle pic.twitter.com/2UuY14PQFP

— Craig Sullivan (@OptimiseOrDie) 10 juli 2017

"Ben je een vrouw op zoek naar een beetje romantiek? Dan zouden we de twee grootste gelukzakken van de wereld kunnen zijn. Ik vind het een fijn gevoel om te denken dat er een goede reden is dat deze fles in jouw handen terechtgekomen is. Neem contact met me op of geef deze boodschap door", schreef de Brit op de briefjes.

Boze milieuactivisten

Maar in plaats van een potentiële partner aan te trekken, haalde Sullivan zich de woede van enkele milieuactivisten op de hals. "Stop met vervuilen. Je idee is erg romantisch, maar mijn vrienden van de Marine Conservation Society en ik zijn erg bezorgd over wat het doet met het milieu. De flessen hadden kunnen breken en scherven kunnen achterlaten op het strand. Dieren in het water hadden er gewond door kunnen raken", kreeg hij als antwoord.

Ook de brandweerman David Mc Creadle toont zijn bezorgdheid. "Hij laat een spoor van vernieling achter", vertelt hij aan The Sun. "Misschien moet hij eens gaan wandelen met zijn hond als hij iemand nieuw wil leren kennen."

Sullivan was best geschrokken door de reacties. Hij heeft zijn zoektocht dan ook gestaakt en belooft geen nieuwe flessen meer te verspreiden.