Met deze handige tips verbruik je deze zomer minder plastic

De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent picknicks in het park, luieren op het strand en op reis gaan om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. Jammergenoeg hoort daar ook veel plastic bij. Deze tips kunnen je helpen om minder plastic te verbruiken en zo je steentje bij te dragen. 
door
heleen.savels
Leestijd 2 min.

Ban plastic rietjes

De zomer is het rietjesseizoen bij uitstek: smoothies, milkshakes, cocktails. Ze zijn verfrissend en lekker, maar komen jammergenoeg wel altijd met een rietje. Weiger voortaan alle rietjes en zorg voor je eigen glazen of metalen exemplaar.

Laat wattenstaafjes links liggen

Misschien gebruik je ze dagelijks om je oren mee schoon te maken. De schijnbaar onschuldige staafjes veroorzaken op lange termijn echter ernstige schade aan het onderwaterleven. Kies dus liever voor papieren alternatieven.

Neem een herbruikbare koffiebeker mee

Ga je deze zomer op roadtrip? Zorg dat je een herbruikbare koffiebeker bij hebt wanneer je onderweg wat energie wil bijtanken. In sommige zaken krijg je zelfs korting wanneer je een herbruikbare koffiebeker meeneemt.

Verander van tandenborstel

Het wordt aanbevolen om je tandenborstel elke drie of vier maanden te vervangen. Terwijl de haartjes kunnen verslijten, zal het plastic nog perfect intact zijn en toch in de vuilnisbak terechtkomen. Alternatieven zijn een tandenborstel uit bamboe of houtskool. Die vind je in de meeste biowinkels.

Weg met plastic flessen voor eenmalig gebruik

Die zijn namelijk een van de grootste boosdoeners. Schaf je een duurzame en herbruikbare waterfles aan. Er bestaan zelfs exemplaren met een ingebouwde filter, zodat je zonder zorgen kunt genieten van kraantjeswater.

Zorg voor een herbruikbare boodschappentas

Stop een opvouwbare zak in je handtas of leg er een paar in je auto. Zo heb je ze altijd bij wanneer je onverwachts inkopen moet doen.