Milieuactivisten planten symbolische klimaatboom in elke provincie

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Gent is bij afloop van de klimaatmars een symbolische klimaatboom geplant in het Citadelpark. Milieuverenigingen roepen politici op om sterker in te zetten op strikter bosbehoud en op vergroening van Vlaanderen. In elke Vlaamse provinciehoofdstad en Brussel wordt daarom vandaag een klimaatboom geplant. Een initiatief van milieuorganisaties BOS+, Youth for Climate en Students for Climate, die de 'Wereldwijde staking voor het klimaat' aangrijpen om aandacht te vragen voor natuurbehoud. "Na veel 'bla bla' is het hoog tijd voor 'boem boem'", zegt Elien van Hunsel van Students for Climate, "of beter gezegd: 'boom boom'".

De aanplanting is een symbolische actie, beseffen de activisten. "Uiteraard zullen deze klimaatbomen de gevolgen van de opwarming van de aarde niet temperen", zegt directeur Bert De Somviele van BOS+. "Daarvoor zal er werk moeten gemaakt worden van een strikter bosbehoud en een doorgedreven vergroening en herbebossing van Vlaanderen."

De organisatie klaagt aan dat Vlaanderen "dagelijks nog steeds zowat 7,5 hectare aan open ruimte verliest." Vooral lokale besturen moeten, onder impuls van de klimaatbeweging die vandaag wereldwijd van zich laat horen, werk maken van bijkomend groen in de lokale ruimte.

bron: Belga