Mysterie opgelost. Daarom volgen katten ons naar het toilet

Katten willen maar al te graag de aandacht van hun baasje en vaak op de vreemdste momenten. Volgt jouw viervoeter je ook altijd naar het toilet? Hier is de verklaring. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Volgens zoekresultaten willen mensen graag weten waarom hun kat nu net aandacht wil op de moment dat ze een kleine of grote boodschap gaan doen. Volgens specialisten zijn er drie redenen voor dit gekke gedrag.

Gezelschap

Ondanks het onvoorspelbare gedrag van katten zijn ze meestal wel graag bij ons. Ze willen dus dat we elk moment met hun delen, ook als we naar de wc gaan. Deze houding zal je ook opmerken als je bijvoorbeeld languit in bad ligt.

Positieve associatie 

Katten zijn slimmer dan we zouden denken. Maak je bijvoorbeeld hun favorietje potje vlak nadat je de badkamer uitkomt of aai je over hun bolletje tijdens het plassen, dan gaan ze dit met een positieve gebeurtenis associëren en dus ook de volgende keren meegaan naar de wc.

Territoriumgedrag 

Katers en poezen wanen zich eigenaar van jouw stek, als er dus plotseling een vreemde naar de wc gaat, zal je huisdier zich afvragen wat die persoon doet op zijn territorium. Conclusie: eigenlijk is het een beetje de schuld van de mens die zijn of haar kat in de war maakt.