Nederland zorgt voor primeur met NikkieTutorials als officiële host Eurovisiesongfestival

door
aaron.verbrugghe
Leestijd 2 min.

Nikkie De Jager, beter bekend als NikkieTutorials, zal een officiële host zijn op het Eurovisiesongfestival van 2021. Daarmee krijgt de liedjeswedstrijd voor het eerst een transgender persoon als presentator. Normaal gezien ging ze enkel online verslaggever zijn, maar het uitstel tot 2021 heeft de organisatoren toch tot een andere beslissing genoopt.

"Ik heb mijzelf dit jaar moeten bewijzen. Nu zij gezien hebben wat ik kan, hebben ze mij een upgrade gegeven. Nu ben ik één van de presentatoren. Het is geweldig dat ze mij die mogelijkheid geven", vertelt Nikkie in de video waarin ze terugblikt op 2020 en vooruit kijkt naar wat komen gaat in 2021.

Het Eurovisiesongfestival in Rotterdam stond origineel gepland voor mei 2020 maar zal in dezelfde maand later dit jaar doorgaan. Het officiële trio presentatoren Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley krijgt er met Nikkie nu nog een officiële host bij. Zij zal de interviews in de green room verzorgen.

NikkieTutorials

In de Q&A-video op haar YouTube-kanaal zegt ze ook het als een grote eer te beschouwen om de eerste transgender presentatrice te zijn van het Eurovisiesongfestival. "Ik ben vereerd en trots om daar te mogen staan als transvrouw voor heel Europa en Australië."

Het Eurovisiesongfestival zal - behoudens een mirakel - doorgaan op 18, 20 en 22 mei 2021. Voorlopig liggen er vier mogelijke scenario's op tafel. Van een groots feest zoals we dat gewend zijn tot een versie waarbij (een deel van) de artiesten de show vanuit eigen land bijwonen. Meer hierover wordt later bekendgemaakt.

News

meer News

Spotlight

Zeven op de tien Vlamingen vinden het moeilijk motorrijders tijdig op te merken

Zeven op de tien Vlaamse autobestuurders vinden het moeilijk om motorrijders op de weg tijdig op te merken. Omdat het voorjaar voor veel motorrijders het moment is om zich weer op de baan te begeven, roepen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) automobilisten in een nieuwe campagne op om te «kijken kijken» en zo elke motorrijder te zien.

meer Spotlight