Nieuwe liefdes, nieuwe tattoos en gebroken harten: dit was de allerlaatste aflevering van Temptation Island

Samen met nagenoeg heel Vlaanderen blikten de koppels in de allerlaatste aflevering terug op hun deelname aan Temptation Island. “Spijt? Nee, absoluut niet”, klinkt het volmondig. Zowel de nieuwbakken singles als de overgebleven koppels hebben op het eiland immers essentiële levenslessen gekregen. Al hebben ze daar wel een stevige prijs voor moeten betalen. Opgelet, dit stuk bevat spoilers.
door
Mare
Leestijd 1 min.

“Dit wordt sowieso het heftigste seizoen van Tempation ooit”, voorspelde verleider, muzikant en caféfilosoof Ken al in aflevering één. Tegen alle verwachtingen in is die voorspelling achteraf bekeken akelig accuraat. De negende editie van dit verleidingsspel brak niet alleen een kijkcijferrecord, maar ook een recordaantal harten. Gelukkig zijn de deelnemers gezegend met een hardnekkige naïviteit en een bovengemiddelde gave tot vergeven. Een statusupdate.

Lize en Jefferson

Een vijftal minuten en één matig gezongen cover: meer had verleider Ken niet nodig om het wispelturige hart van Lize te veroveren. Het zoeken naar een geldig excuus om ook daadwerkelijk aan die lustgevoelens toe te geven nam logischerwijs iets meer tijd in beslag, maar uiteindelijk was Lize een vogel voor de kat – of moeten we zeggen voor Tempation Tarzan? Dat dit koppel besloot om elk hun eigen weg te gaan is dan ook weinig verrassend, de respectvolle houding van Jeffie tegenover zijn overspelige ex-vriendin is dat des te meer. Met uitspraken als “Je kiest nu eenmaal niet op wie je verliefd wordt” en “Ik heb absoluut nergens spijt van”, verwacht ieder normaal functionerend mens nu eenmaal niet dat dit tweetal nog semi-normaal tegenover elkaar aan tafel kan zitten. Voor de charmante, immer eerlijke Jefferson hebben we dan ook niets dan lof, terwijl we ons bij het zien van Lize's beelden bijna wanhopig afvragen of sommige mensen daadwerkelijk zonder geweten geboren zijn.

Lisa en Merijn

De eerste dagen op het eiland leek het gedrag van Merijn veel op dat van een boeddhistische monnik: hij ging op tijd naar bed, dronk met mate en was zelfs door de hitsig twerkende vrouwen niet van z'n stuk te brengen. Die houding veranderde radicaal toen hij ontdekte dat Lisa behoorlijk sneaky uit de hoek kan komen én dat ze af en toe graag een tong draait met een vrouw. Meer was er niet nodig om hem recht in de armen van verleidster Pommeline te drijven. In de daaropvolgende afleveringen zagen we hoe de bevallige blondine bij wijze van afwisseling geen 400cc aan humor, maar 400cc aan troost en lust serveerde. Dat beviel Merijn wel, die na het programma besliste om met Pommeline in zee te gaan. Het koppel bezegelde hun nieuwe liefdesgeluk zelfs al met een paar tattoos. En Lisa, tja, die besloot dat ze voorlopig beter af is zonder man in haar leven

Jolien en Herbert

De laatste kampvuurbeelden van Jolien en Herbert deden heel wat stof opwaaien. Zelfs voor de kijker was het bijzonder pijnlijk om te zien hoe Jolien zich zo slaafs en zo onvoorwaardelijk voor de voeten wierp van het egoïstische heethoofd Herbert, die resoluut een streep leek te willen trekken onder hun relatie. Zes jaar geruïneerd in elf dagen: als kijker is het bij momenten moeilijk te vatten hoe dit programma zo is kunnen ontsporen. Groot was onze verbazing dan ook dat dit koppel wel degelijk nog samen is. “Ik weet dat ik naïef ben”, vat Jolien onze gedachten precies samen. “Het is voor mij gewoon heel moeilijk om in te schatten of iemand goede bedoelingen heeft”. Tot die conclusie zou zelfs een driejarige gekomen zijn. Gelukkig heeft het koppel hun kinderwens nog even opgeborgen. “Liefde alleen is niet genoeg om een relatie in stand te houden”, reflecteert Jolien. Helemaal juist. En Herbert? Die heeft zijn toorn voorlopig opgeborgen. Hij zit dan ook vol goede voornemens. “Ik weet nu hoe pijnlijk het is om bedrogen te worden. Dat wil ik nooit meer meemaken.” Zucht.

Rosanna en Niels

Zijn kortstondige onderonsje met de wulpse verleidster Parastoo heeft Niels zich dagenlang beklaagd. Terwijl hij zich de resterende dagen op het eiland relatief kalm gedroeg en meermaals zijn spijt betuigde, werd zijn vriendin Rosanna overmand door twijfel. Verleider Alex was er dan ook als de kippen bij om die twijfel tijdelijk naar de achtergrond te laten verdrijven en zijn belofte om “vieze dingen te doen” in te lossen. Nu, enkele maanden later, is alles wat er op Temptation Island gebeurde gelukkig vergeten en vergeven. Het duo is nog steeds gek op elkaar, en dat is uiteindelijk het belangrijkste. Toch?