Nieuwe trend: glittercapsules voor je vagina

Heb je ooit al glittercapsules ingebracht in je vagina? Juist, wij ook niet. Toch spreken enkele gynaecologen wel degelijk over een gevaarlijke nieuwe trend.
door
Mare
Leestijd 2 min.

De controversiële glittercapsules zijn online te verkrijgen via de site Pretty Woman Inc. De capsules zijn bedoeld zowel de look als de smaak van je vagina te ‘optimaliseren'. Je brengt de capsules in één uur voordat je seks plant te hebben.

“Dankzij de Passion Dust Intimacy Capsules zal je vagina smaken en voelen zoals elke vagina hoort te voelen en te smaken: zoet, zacht en magisch”, klinkt het. En blijkbaar is dat iets wat veel vrouwen willen, want de glittercapsules waren in een mum van tijd uitverkocht.

Infectiegevaar

Toch zijn ze niet zonder gevaar, waarschuwen gynaecologen. “De vagina bevat een broze samenstelling van goedaardige bacteriën die niet verstoord mag worden”, klinkt het bij Dr. Vanessa MacKay, woordvoerder van het Royal College of Obstetricians and Gynaecologists in The Independent. “Zodra vrouwen vreemde objecten inbrengen in hun vagina lopen ze het risico op verschillende soorten infecties.”

Naast het risico op infecties, is er ook een kans dat de glitters schrammen maken op de vaginawand, waardoor die opnieuw extra kwetsbaar is voor infecties. Een ander probleem is dat er soms glitters achterblijven in de vagina en zich een weg banen naar boven, richting baarmoeder. Indien ze daar lang blijven zitten, kunnen ze ook daar ontstekingen veroorzaken?

Geen boost voor het seksleven

Wat dus bedoeld is als een speeltje om je seksleven een boost te geven, heeft in de praktijk wellicht een heel ander effect. Want welke vrouw ziet het nog zitten om seks te hebben met een pijnlijk ontstoken vagina?