Ochtendspits verloopt normaal

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na het zeer moeizaam verkeer van gisteren door de gelijktijdige sluiting van drie tunnels in Brussel, verloopt de ochtendspits vandaag zo goed als normaal. Dat meldt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. "De mensen hebben hun lesje geleerd", aldus de woordvoerster. "De ochtendspits verloopt redelijk rustig", zei Paemen rond 08.00 uur. "Er is een beetje vertraging op de E40 waar het verkeer op minder rijstroken wordt teruggebracht om richting Reyers-Meiser en Reyers-Centrum te gaan, maar voor de rest is het een gewone ochtendspits."

Gisteren is de volgende fase in de renovatie van de tunnels van het Reyerscomplex opgestart. De Meisertunnel is opnieuw open voor het verkeer, maar nu starten de werken in de Reyers-Montgomerytunnel in beide richtingen en in de Reyers-Meisertunnel richting E40. De drie tunnels zijn gelijktijdig dicht voor het verkeer.

De nieuwe verkeerssituatie zorgde gisteren voor zware verkeershinder. Volgens Brussel Mobiliteit kwam dat onder meer omdat veel automobilisten de informatieborden hadden gemist die automobilisten er attent op maken dat zij de werken kunnen omzeilen.

De drie tunnels blijven gesloten tot eind dit jaar, begin volgend jaar. De Reyers-Meisertunnel richting E40 blijft afgesloten tot half januari volgend jaar. De Reyers-Montgomerytunnel richting E40 blijft afgesloten tot eind 2018 en de tunnel richting Montgomery blijft afgesloten tot begin 2019.

bron: Belga