Onthuld! Kattenliefhebbers zijn intelligenter dan hondenmensen

Sommige mensen hebben het liefst een schattige kat in huis, anderen kiezen voor een snoezige puppy. Maar welke baasjes zijn eigenlijk het intelligentste? 
door
tanne.somers
Leestijd 1 min.

Onderzoek heeft een winnaar aangetoond: kattenliefhebbers!

Volgens de studie kiezen mensen een huisdier op basis van hun persoonlijkheid. "Honden worden doorgaans beschouwd als vriendelijke beestjes", vertelt professor Denise Guastello aan de nieuwsorganisatie VT. "Katten worden eerder gezien als onafhankelijk, maar kunnen ook heel lief zijn als ze hun baasjes vertrouwen." Wil jij graag een aardig huisdier? Dan kies je waarschijnlijk voor een hond. Ga je liever voor een beestje dat zijn plan kan trekken? Dan zal je eerder een kat in huis halen.

Intelligent maar neurotisch?

"Hoogopgeleide mensen werken veel en kiezen voor een huisdier dat past bij hun levensstijl", aldus de professor. "Daarom is een kat meestal de beste optie." Kattenliefhebbers zijn dus intelligenter en hebben gemakkelijker een universitair diploma. Al zijn ze door al dat harde werk minder emotioneel stabiel, terwijl hondenmensen socialer en extraverter zijn.