Playboy Mansion verkocht aan buurman

De beroemde Playboy Mansion is verkocht. Hugh Hefner moest zelfs niet ver gaan om een nieuwe eigenaar te vinden voor zijn befaamde stulpje. Zijn buurman heeft het huis gekocht en mag er na de dood van de oprichter van het blootmagazine intrekken.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse zakenman Daren Metropoulos mag zich de eigenaar noemen van één van bekende huizen ter wereld. Zowel Metropoulos als Hefner wilden geen bedrag noemen bij de verkoop, maar eerder werd de vermaarde feestplaats te koop aangeboden voor 200 miljoen dollar. Voor de zoon van miljardair C. Dean Metropoulos is dat waarschijnlijk geen waarschijnlijk geen probleem, aangezien het familiefortuin 2,4 miljard dollar zou bedragen.

Voor Metropoulos is het een waar privilege om zich de eigenaar van het optrekje te noemen. Niet zozeer vanwege de associatie, maar ook wegens de historische waarde van het huis. De monumentale villa werd gebouwd in 1927 en werd pas 44 jaar later overgenomen door het Playboy-concern. Toen veranderde het stulpje van eigenaar voor een bescheiden 1,05 miljoen euro, toch goed voor een record in het Los Angeles van 1971. De villa is ondertussen ook aan een grondige renovatie toe.

Het is niet de eerste keer dat het boegbeeld van Playboy en de zakenman een akkoord sluiten. Enkele jaren geleden kocht Metropoulos het landgoed naast Playboy Mansion van Hefner. Deze nieuwe deal houdt ook in dat Metropoulos het huis niet meteen kan betrekken. De 89-jarige oprichter van Playboy behoudt het recht om er te blijven wonen zolang hij leeft.

AFP / F.J. Brown