Tiener wordt wakker met hoofd in muil van beer

Een Amerikaanse tiener heeft de schrik van zijn leven beleefd tijdens een jeugdkamp. Hij werd 's nachts plots wakker omdat een beer z'n tanden om zijn hoofd had geklemd.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De 19-jarige Dylan was samen met een aantal andere begeleiders op kamp in een natuurpark in de staat Colorado. Op het kamp leren ze aan kinderen van 12 en 13 jaar hoe ze moeten leven in de natuur.

Krakend geluid

Tijdens één nacht werd de Amerikaan plots wakker door een krakend geluid. Een beer had zijn tanden om het hoofd van de jongeman geklemd en probeerde hem uit zijn slaapzak te trekken. "Hij greep me beet en trok aan me. Toen beet hij achter in mijn hoofd en sleepte me mee. Het leek eeuwig te duren", aldus Dylan.

De onfortuinlijke tiener werd maar liefst drie meter meegesleept. Door het dier te slaan en in zijn ogen te prikken, kon Dylan uiteindelijk ontsnappen. Hij kwam er met enkele lichte schrammen en verwondingen vanaf.

Veiligheid

Volgens een woordvoerder van het park was de aanval niet veroorzaakt door de jongeren. Zo hadden ze het eten netjes opgeruimd. Om de veiligheid bij andere kampen te verbeteren, werden er berenklemmen geplaatst.

Marks left by bear. Dylan tells us he teaches wilderness survival at #GlacierViewRanch camp-- clearly, no one more qualified! Story at 5p. pic.twitter.com/eDWCM323YX

— Amanda del Castillo (@AmandaDTV) 9 juli 2017