Tips tegen paniekaanval gaan in sneltempo viraal

Kelsey Darragh lijdt aan angststoornissen en heeft daarom een lijstje voor haar vriend gemaakt met "vijftien realitistische dingen die je kan doen om te helpen". Ze plaatste haar tool op Twitter en de post ging viraal. 
door
heleen.savels
Leestijd 2 min.

Tijdens een angstaanval kunnen geliefden een rustgevende invloed zijn, als ze weten wat ze moeten doen. Met dat in gedachten stelde een vrouw een lijst op voor haar partner, zodat hij weet wat te doen wanneer ze in paniek raakt.

Enkele tips

 • "Weet dat ik bang ben, maar niet kan uitleggen waarom. Flip alsjeblieft niet en raak niet geïrriteerd."
 • 2. "Haal mijn medicatie als die in de buurt ligt en zorg ervoor dat ik het inneem."

  3. "Overtuig me om mijn ademhaling af te stellen op die van jou."

  4. "Stel voorzichtig dingen voor die we samen kunnen doen, zodat ik wat afleiding heb. Zeg niet wat ik volgens jou zou moéten doen."

  5. "Maak me aan het lachen met verhalen over mezelf of over ons leven samen."

  Knuffel

  Verder vraagt Darragh haar vriend om haar een dikke knuffel te geven en empathie te tonen. "Misschien begrijp je mijn angst niet, maar probeer om mij te begrijpen." De tweet is ondertussen al meer dan 22.000 keer geliked en werd bijna 7.500 keer gedeeld.

  I have panic & anxiety disorder. My boyfriend does not... but wants to understand it so he can help me. SO I made him this list! Feel free to share w ur loved ones that need guidance! pic.twitter.com/k8pcCfzMcj

  — kelsey darragh (@kelseydarragh) 11 mei 2018

  News

  meer News

  Spotlight

  Twitter gaat zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken

  Twitter gaat de zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken. Zij kunnen vanaf midden volgende maand niet meer worden aangeraden als interessant in Twitters ‘For You’-lijst, zo maakte eigenaar Elon Musk bekend in een reeks tweets. Die lijst wordt door Twitters algoritmes samengesteld uit tweets en Twitter-gebruikers die lijken op degene die een gebruiker al volgt en die populair zijn.

  meer Spotlight