Troon van bokskampioen Fury wankelt

door
Xavier
Leestijd 2 min.

De heerschappij van bokser Tyson Fury bij de zwaargewichten lijkt aan zijn einde te komen. De Brit zegt met een depressie en drugsverslaving te kampen en zou al maanden niet meer getraind hebben.

Je bent voor of tegen de persoon Tyson Fury (foto). Door zijn homofobe uitspraken en kinderachtige uitspattingen heeft hij al heel wat mensen tegen zich in het harnas gejaagd, maar zijn sportieve prestaties zijn hoe dan ook indrukwekkend: regerend wereldkampioen bij de zwaargewichten en winnaar van al zijn 25 gevechten, waarvan 18 keer met knock-out. Toch kan er binnenkort een einde komen aan die suprematie.

In een interview met Rolling Stone vertelt de Brit uitgebreid over zijn druggebruik en mentale gezondheid. "Ze zeggen dat ik bipolair en manisch depressief ben. Ik hoop dat iemand me doodt voordat ik het zelf doe", aldus de gigant van 2 meter en 5 centimeter. In mei verliet hij zijn trainingskamp omdat het hem allemaal te veel werd. "Sindsdien heb ik geen dag meer getraind. Het enige wat helpt is me ladderzat drinken."

Fury werd onlangs ook beschuldigd van cocaïnegebruik. "De laatste maanden heb ik veel cocaïne gebruikt. Waarom niet? Het is toch mijn leven. Het is zelfs geen prestatiebevorderende drug", reageert Fury, die genoemd werd naar de legendarische Mike Tyson.

Volgens de bokser houdt de Britse media een klopjacht op hem omdat hij een ‘traveller' is, een van origine Ierse zigeunergemeenschap die in caravans leeft, verspreid over heel het Verenigd Koninkrijk. "Niets is goed genoeg, want ik zal nooit aanvaard worden voor wie en wat ik ben."