Trump-drugs zijn nu ook gespot in ons land

Er doen sinds kort XTC-pillen in de vorm van de Amerikaanse president Donald Trump de ronde in ons land. Dat bevestigt het Belgian Early Warning System on Drugs.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

De Trump-drugs zijn oranje en hebben de vorm van het hoofd van Amerikaanse president, met de typerende getuite lippen. Ze bevatten een hoge dosis MDMA.

Foto R.V.

Festivals

In het Britse nachtleven circuleren ze al langer, maar nu zijn ze ook bij ons te verkrijgen. “We hebben ze voor het eerst aangetroffen op het festival van Dour”, vertelt Peter Blanckaert van het Belgian Early Warning System on Drugs aan Het Nieuwsblad. “Het was dan ook het eerste grote festival sinds ze in omloop zijn. We verwachten dat ze komende zomer nog op alle andere grote festivals gaan opduiken.”

Goede kwaliteit, maar gevaarlijk

“Ironisch genoeg zijn ze eigenlijk van hele goede kwaliteit”, vertelt de dokter. “ Dat betekent dat ze bijzonder zuiver zijn.” Het gaat om pure MDMA, zonder bijproducten. “Ze bevatten 200 à 210 milligram MDMA per tablet. Dat is zowat het dubbele van een ‘normale' dosis.”

News

meer News

Spotlight

Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36). Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van Braziliaanse media. Blom verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden, is niet duidelijk.

meer Spotlight