TV-show 'RuPaul's Drag Race' krijgt Nederlandse versie

OH MY DRAG! Binnenkort kan je het populaire Amerikaanse televisieprogramma 'RuPaul's Drag Race' ook in het Nederlands kijken. De Nederlandse streamingdienst Videoland komt namelijk met het gloednieuwe 'Drag Race Holland' op de proppen. Dat heeft nieuwsbedrijf RTL zondag aangekondigd.
door
Felien Hilde Dekorte
Leestijd 1 min.

Niemand minder dan bedenker, presentator en jurylid van het originele programma RuPaul maakte het grote nieuws mee bekend in een video op Instagram. "Vol trots kan ik vertellen dat mijn geliefde Drag Race naar Nederland komt. Binnenkort meer informatie, dus je houdt het maar beter in de gaten!"

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline) op

Geheimzinnige presentator

Of de Amerikaanse dragqueen zélf enkele woordjes Nederlands spreekt, laat RuPaul in het midden. Hoe dan ook zal niet hijzelf, maar een gloednieuwe presentator de Nederlandse versie op het scherm serveren.

De talentenshow voor dragqueens is sinds 2009 te zien op televisie én kan je ondertussen ook bingewatchen op Netflix. 'Drag Race Holland' betekent de tweede niet-Engelstalige versie van de show; eerder verscheen al een Thaise reeks.

Wanneer het programma online komt, is nog niet bekend. Toch heeft RuPaul alvast een belangrijke boodschap voor de toekomstige deelnemers: