Uber vervoert nu ook grote groepen in Brussel

Uber heeft een nieuwe taxidienst gelanceerd in Brussel, UberVan. De service richt zich op grotere groepen, zoals uitgaande jongeren of families op uitstap. Voor hen is een gewone auto vaak te krap.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

"UberVan biedt plaats aan groepen tot zes mensen en je kan bovendien de ritprijs eenvoudig delen onder elkaar via de app" vertelt Joost Verdiesen, algemeen directeur van Uber in België.

Responsible Young Drivers

De nieuwe dienst krijgt meteen ook de steun van de Responsible Young Drivers. Zij zien de nieuwe service als een alternatief voor dronken achter het stuur kruipen. Het is een extra manier om 's nachts veilig thuis te geraken, wanneer het openbaar vervoer beperkt is. "Jongeren kunnen alleen tijdens de nieuwjaarsnacht een beroep doen op de verantwoordelijke jonge bestuurders voor een veilige rit naar huis. De rest van het jaar zijn andere oplossingen nodig en UberVan is daarom een initiatief dat we volop ondersteunen", vertelt Johan Chiers.

In onze hoofdstad heeft Uber intussen de kaap van 60.000 gebruikers bereikt. De dienst heeft met UberVan nu drie mobiliteitopties in Brussel, naast UberX en UberXL.