Vanhaezebrouck debuteert Achter de Kazerne

Na de interlandbreak moeten de clubs uit de Jupiler Pro League dit weekend opnieuw aan de bak. KV Mechelen opent de tiende speeldag morgenavond al tegen Anderlecht, waar Hein Vanhaezebrouck zijn debuut maakt langs de zijlijn.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

De nieuwbakken trainer van paars-wit heeft na zijn vertrek bij AA Gent een tweetal weken gehad om kennis te maken met de spelers, al ontbrak vrijwel de helft van de Brusselse kern door interlandverplichtingen. Om echt zijn stempel te drukken heeft Vanhaezebrouck ongetwijfeld meer tijd nodig.

Sinds zijn aanstelling heeft hij de trainingsarbeid alvast flink opgeschroefd. De verplaatsing Achter de Kazerne is wel geen evident debuut, al wacht Vanhaezebrouck volgende week nog een veel zwaardere dobber. Op de derde speeldag van de Champions League komt Paris Saint-Germain woensdag op bezoek in het Astridpark. Dat kan tellen als eerste thuismatch.

Vanderhaeghe

Naast Vanhaezebrouck beleeft ook zijn voormalige assistent Yves Vanderhaeghe dit weekend zijn vuurdoop, zij het dan bij AA Gent. De ex-coach van KV Oostende krijgt zaterdagavond in de Ghelamco Arena seizoensrevelatie Waasland-Beveren over de vloer. Pittig detail: Philippe Clement stond in Gent bovenaan de lijst om Vanhaezebrouck op te volgen, maar bedankte voor het aanbod.

Zondag is er nog de West-Vlaamse derby tussen KV Oostende en leider Club Brugge.