VIDEO. Netflix brengt horrorserie rond geflopte Fyre Festival

Binnenkort verschijnt op Netflix een nagelbijtende serie die gebaseerd is op het beruchte Fyre Festival. De eerste trailer werd alvast op de wereld losgelaten.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Herinner je je het beruchte Fyre Festival dat de geschiedenis moest ingaan als meest luxueuze en exclusieve festival ooit? Wel, dat lukte niet. Integendeel, het festival werd vlak voor aanvang afgelast en oprichter Billy McFarland vloog wegens fraude voor zes jaar de gevangenis in. Netflix maakte er in het begin van dit jaar een documentaire over die stevig bekeken werd.

Geheugenverlies

Het veelbesproken festival vormt nu inspiratie voor een nieuwe horrorserie die op 12 september op Netflix te zien is. De miniserie heet ‘The I-Land' en lijkt op basis van de trailer aan te vangen zoals de promofilmpjes van Fyre Festival.

Jonge mensen genieten van zon, zee en strand, tot duidelijk wordt dat er iets niet klopt. De tien aanwezigen lijden aan geheugenverlies en komen voor fysieke en psychologische uitdagingen te staan. Denk ‘The Hunger Games' en ‘Battle Royale', maar dan op zijn horrors.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Natalie Martinez (‘Under the Dome'), Kate Bosworth (‘Superman Returns') en Michelle Veintimilla (‘Gotham').