Vijf tips voor een weekend vol verwondering

Heb je nog geen plannen dit weekend? Met deze tips zal je je niet snel vervelen!
door
Janne
Leestijd 1 min.

OdeGand

14/9

Gent trekt deze zaterdag het cultuurseizoen op gang met OdeGand: overal in de stad duikt muziek op. Spring op een taxifiets of duik in een bootje en hop van het ene concert naar het andere, van klassiek tot wereldmuziek. Vanaf dit jaar kan je op voorhand je keuze maken tussen de verschillende routes van het festival: zo is je plekje steeds verzekerd. De kleinsten kunnen intussen genieten van twee topvoorstellingen tijdens KidsOdeGand of deelnemen aan een spannende pianobattle, en zoals altijd wordt het feest afgesloten met een concert op het water en een slotspektakel vol dans en vuurwerk.

Foto Facebook OdeGand

Wonderkamer II

nog t.e.m. 16/2

Het Antwerpse diamantmuseum DIVA bestaat uit zes kamers die het diamantverhaal van de stad vertellen. Een van die ruimtes is de Wonderkamer, een hedendaagse collectiekamer vol pracht en praal. Het Antwerpse ontwerpersduo Wouters & Hendrix kreeg carte blanche om de Wonderkamer van het museum te vullen: het resultaat is een ruimte vol juwelen uit eigen oeuvre, parels uit de collectie van DIVA en nog wat andere kunst en curiosa - allemaal even schitterend. Met een museumpas bezoek je het DIVA en haar Wonderkamer helemaal gratis.

Foto F. Beyens

Hip Hub Hooray

14/9

De Ambiorixkazerne, een voormalige legerbasis in Tongeren, is deze zaterdag het decor voor de tweede editie van hiphopfestival Hip Hub Hooray. Op de affiche van het festival prijken onder andere Zwangere Guy (foto), DVTCH NORRIS, Miss Angel en Faisal. Daarnaast mogen jonge creatievelingen zich uitleven in de Hooray Zone met haar dj-caravan, open mic podium, skateramps en dansvloer, vind je er grote houten sculpturen van de hand van kunstenaarscollectief Lost Niños en verschijnt er een streepje street art in de stad.

Belga / K. Blanckaert

Horst

13/9 - 15/9

Na vijf jaar in de schaduw van het kasteel van Horst herrijst Horst Arts & Music Festival dit weekend voor het eerst op zijn nieuwe locatie: de ASIAT-site in Vilvoorde. Je feest op een voormalige militaire site met meer dan twintig pakhuizen, in de schaduw van haar twee iconische koeltorens. Laat je helemaal onderdompelen in de kunst en muziek van artiesten, dj's en performers uit eigen land of ver daarbuiten, met op de line-up onder andere Nosedrip, DTM Funk, dj Joy Orbison en Lawrence Le Doux.

Foto Facebook / @HorstArtsandMusic

Brussels Cocktail Week

15/9 - 22/9

Nog niet klaar om de zomer helemaal los te laten? Dan is de Brussels Cocktail Week beslist iets voor jou: zeventien bars en dertien restaurants in de hoofdstad doen hun best om je drankjes (en hapjes!) van gastronomisch niveau voor te schotelen. Er is voor het eerst ook een nationale wedstrijd voor de beste barman of -vrouw en voor de beste cocktail. De week wordt ten slotte afgesloten zoals het hoort: met een ware hangoversessie. Die bestaat uit een potje regeneratieve yoga en een workshop mocktails maken, om zo gepast te ontgiften na een weekje cocktails hijsen.