Virgil Abloh, de man achter Off-White, lanceert gratis leerplatform

De naam Virgil Abloh doet bij het grote publiek misschien geen belletje rinkelen, maar modeliefhebbers kennen hem ongetwijfeld. De Amerikaanse designer is namelijk creatief directeur bij Louis Vuitton en is ook de mastermind achter Off-White, een merk dat erg populair is bij fashionista's wereldwijd.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Dat Abloh succesvol is, is dus wellicht een understatement. De zwarte Amerikaan wil zijn kennis nu ten dienste stellen van jonge creatievelingen en lanceert daarom het gratis online leerplatform Free Game. Via die weg wil hij jonge ondernemers bijscholen en de kans bieden om hun eigen bedrijf uit de grond te stampen.

Video's

Via Free Game geeft Virgil Abloh enthousiastelingen een inkijkje in zijn carrière. Hij vertelt hoe hij zelf een succesvol ontwerper werd en zal ook andere artiesten en creatievelingen aan het woord laten komen in de vorm van gastcolleges. Geïnteresseerden kunnen onder andere leren hoe ze zelf een website bouwen, een labelnaam verzinnen en andere praktische zaken uitwerken. "Als voorvechter van de idee om design, kunst en cultuur toegankelijker te maken voor jonge zwarte ontwerpers en zij met niet-traditionele achtergronden, wilde ik hen helpen door middelen aan te bieden die hen op weg kunnen zetten om een eigen bedrijf uit de grond te stampen", aldus Abloh op Instagram. Op de site van Free Game vind je dus een resem aan video's die je op weg helpen in de creatieve wereld.

News

meer News

Spotlight

CNN noemt Antwerpen een van de beste fietssteden ter wereld

De voordelen van een stad per fiets te verkennen, zijn al sinds jaar en dag bekend. En met het voorjaar in aantocht gaan we weer meer naar buiten. Ga voor een extra ommetje door de buurt of spring op de fiets voor een mooie tocht door de natuur. Nog op zoek naar inspiratie voor een mooie fietsomgeving? CNN publiceerde onlangs een toplijst van de 10 beste steden ter wereld om per fiets te bezichtigen. En ook Antwerpen bemachtigt een plekje in deze lijst!

meer Spotlight