Vrouw met buikpijn doet gruwelijke ontdekking

Een 22-jarige vrouw uit India kampte al enkele weken met een helse buikpijn. Artsen van het KG Nanda Ziekenhuis ontdekten uiteindelijk dat er maar liefst 150 wormen zich in haar lichaam hadden genesteld. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Sinds de start van het nieuwe jaar kampte Neha Begum uit Chandauli met extreme buikpijn en moest ze voortdurend overgeven. Ze ging verschillende keren langs bij een dokter, maar die stuurden haar steeds naar huis met pijnstillers.

Toen die medicatie niet leek te helpen, besloot de vrouw naar het ziekenhuis te gaan. Bij een eerste controle ontdekten de artsen een obstructie in haar darmen. Eenmaal in de operatiekamer zagen ze dat het ging om 150 levende wormen. Volgens de specialisten waren de kronkelende diertjes minstens 25 centimeter lang.

"Ik was in shock", vertelt dokter Anand Prakash Tiwari. "We hebben al patiënten gehad met drie of vier regenwormen, maar dit is de eerste keer dat we zo'n grote hoeveelheid aantreffen."

Ondertussen is de onfortuinlijke vrouw herstellende, maar de dokters raden haar aan om meer te letten op haar hygiëne. "De eitjes van deze wormen zitten voornamelijk in groene groenten en onzuiver water. Daarom moet je groenten altijd goed wassen voor je het eet", besluit Tiwari.

Shocked doctors remove 150 ten-inch WORMS from a woman's stomach after she spent a month in severe pain and vomiting https://t.co/wSwBF2wKqn

— j paul (@carisbrook5) 11 januari 2017