Vrouwen worden slimmer door te vrijen

Vrouwen die regelmatig vrijen kunnen gemakkelijker informatie onthouden. Dat stelt nieuw onderzoek van de McGill universiteit uit Canada.
door
Lennart
Leestijd 1 min.

Denksport bestaat in allerlei vormen, gaande van sudoku's tot kruiswoordraadsels. Die kunnen nu allemaal overboord gegooid worden, er bestaat immers een reuze fijn alternatief. Een stomende vrijpartij helpt de hersens te stimuleren. Onderzoek toont aan dat vrouwen die regelmatig de koffer induiken, beter woorden kunnen memoriseren.

Wetenschappers van de McGill universiteit uit Canada ondervroegen 78 vrouwen tussen 19 en 28 jaar oud. Ze brachten hun seksuele activiteit in kaart en lieten de vrouwen geheugentests afnemen. De resultaten waren duidelijk: vrouwen die meer seks hebben, scoren ook beter op de geheugentests.

De beïnvloeding bleef evenwel beperkt tot het onthouden van complexe woorden. Het aantal vrijpartijen had geen invloed op het memoriseren van gezichten. Dat wil zeggen dat seks de hippocampus stimuleert, het deel van de hersenen dat instaat voor onder andere de opslag van informatie.

Volgens de onderzoekers moeten we vrijen beschouwen als een sport, die ervoor zorgt dat factoren als stress en depressie wegvallen, waardoor mensen zich beter kunnen concentreren.