Weerbericht: kwik klimt lekker voort

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag is het eerst nog zwaarbewolkt of betrokken met plaatselijk nog wat gedruppel. Geleidelijk aan krijgen we meer en meer opklaringen in het zuiden, die gaandeweg ook noordwaarts uitbreiden. Er is overal kans op enkele buitjes. De maxima schommelen tussen 12 graden in de Hoge Ardennen en lokaal 17 graden in het centrum, voorspelt het KMI. 's Avonds is het in de westelijke landshelft eerst nog wisselend bewolkt met kans op een bui. Geleidelijk aan winnen de opklaringen terrein en krijgen we overal brede opklaringen. Het wordt overal droog. In het noorden kan er mogelijk wat meer bewolking blijven hangen en plaatselijk kan er op het eind van de nacht wat nevel gevormd worden. De minima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 9 graden in het noorden.

Morgen krijgen we lichtbewolkt of helder weer, en zal de zon dus uitbundig kunnen schijnen. Soms zijn er wel wat meer hoge wolkensluiers, vooral dan langs de grens met Frankrijk. Het kwik kan stijgen naar waarden tussen 16 graden in de Hoge Ardennen en 20 of 21 graden in het westen.

Vrijdag wordt een zonnige en warme dag met maxima tussen 17 en 22 graden. Ook zaterdag blijft de zon overheersen. Het kan mogelijk een graadje warmer worden. De maxima liggen tussen 17 en plaatselijk 24 graden.

Op Pasen blijven we het zonnig en warm lenteweer behouden. De maxima liggen tussen 16 graden aan zee en 23 graden in de Kempen. Ook maandag lijkt nog droog, overwegend zonnig en warm te zullen verlopen. Het is mogelijk dat er wel wat meer wolkenvelden vanuit Frankrijk ons land kunnen binnendringen. Met maxima tussen 17 en 22 graden blijft het warm.

bron: Belga