Weirdo's vinden sneller de liefde van hun leven

Tal van singles vragen zich af wat er fout loopt als ze de liefde van hun leven nog niet hebben gevonden. Ze kleden zich extra mooi voor een date, zoeken nieuwe en hippere interesses, proberen af te vallen of spieren bij te kweken en laten zich van hun mooiste kant zien op datingapps. Nu bewijst de wetenschap wat we al langer weten: authentiek en jezelf zijn vergroot de kans op liefde. 
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Volgens een Amerikaanse studie die gepubliceerd werd in het Personality and Social Psychology Bulletin worden mannen en vrouwen sneller verliefd op eerder vreemde types, ofwel mensen die de norm niet volgen op het vlak van kledij, opinies en belangrijke levenskeuzes.

«Het ouderwetse idee dat mannen vallen op conformistische, brave vrouwen gaat al lang niet meer op», vertelt Matthew Hornsey, hoofdauteur van het onderzoek en sociaal psycholoog aan de universiteit van Queensland. «Als we indruk willen maken op elkaar, moeten we vooral meer ontspannen zijn, tonen dat je haar op je tanden hebt en grappig uit de hoek komen.»<EP>Kortom, de snelste manier om de ware te vinden is door simpelweg je vreemde, unieke zelf te zijn. We geven enkele tips om je maskers af te gooien en authentiek gedrag te vertonen.

Leer jezelf door en door kennen

Weirdo's durven hun hele leven al tegen de stroom in te zwemmen. Zij ervoeren een honger naar groei en zijn er in geslaagd een eigen unieke identiteit te ontwikkelen. Neem daarom de tijd om al je vreemde trekken en eigenaardigheden te leren omarmen.

Verontschuldig je nooit voor jezelf

Probeer authentiek uit de hoek te komen en volg zo weinig mogelijk de trends. Dit kweekt zelfvertrouwen, wat immens aantrekkelijk is.

Stel anderen op hun gemak

Het is vermoeiend om voortdurend te piekeren over wat anderen over jou denken. Bij excentrieke mensen is dit niet nodig. Integendeel, ongeremde, zorgeloze mensen zullen je net aanmoedigen om zonder enige gêne jezelf te zijn en de zonderling in jezelf te ontdekken.

Wees ondeugend in de slaapkamer

Als vreemde mensen zich apart durven gedragen in openbare ruimtes, zullen ze dit zeker doen achter gesloten deuren. Ze zijn niet bang om hun grenzen te verleggen of te experimenteren, ook op seksueel gebied. Een koppel dat de spanning opzoekt, bouwt ook vertrouwen op.

Beleef meer plezier

Mensen die zich niet laten tegenhouden door kritische blikken of zich schamen als mensen raar kijken, beleven meer plezier. Ze zitten lekker in hun vel, blinken uit in relativeren en slagen erin om je uren te vermaken. Vreemde mensen laten je steevast verrassen, waardoor je je nooit verveelt.

Ontdek je unieke eigenschap

Veel mensen zijn bescheiden of beseffen niet over welke kwaliteiten ze beschikken. Maar wie zijn kop boven het maaiveld durft uitsteken, is net speciaal en kan een interessante kijk op de wereld bieden. Ga daarom op zoek naar je unieke eigenschappen en durf ermee naar buiten te treden. Je zal ongetwijfeld een blijvende indruk nalaten.